Onze Zonnebanken

Bruin worden….maar dan wel goed!!

 

Onze zonnestudio is uitgerust met 11 uitstekende Ergoline zonnebanken.

Zelfs al wordt steeds weer geprobeerd het tegendeel te bewijzen: wie regelmatig een goede zonnebank gebruikt, krijgt niet alleen een aantrekkelijke bruine kleur, maar doet tegelijkertijd iets voor zijn of haar gezondheid.

Er is inmiddels een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken dat dit aantoont.

Voor meer informatie over de zonnebanken:  Logo-JK-Nederland

 

 

 

 

 

Spray Tanning

Wat is Spray tanning?

 

 

Spray-Tanning is de grootste doorbraak in het zonloos bruinen en geeft de mooist denkbare egale en natuurlijke bruining.

Een op DHA gebaseerde lotion wordt door een van onze medewerkers op uw huid verneveld. DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

De bruining ontwikkelt zich binnen een tijdsbestek van 5 tot 20 uur en blijft tot maximaal 8 dagen. Tussentijds kan het, als u dat wenst, op ieder moment opnieuw worden aangebracht. De tanning lotion droogt binnen 10 minuten, eventueel kunt u de huid droog föhnen. Vooral voor mensen die om verschillende redenen geen gebruik van de zonnebank of buiten zon willen maken is Spray-Tanning een geweldige oplossing.

 

De voorbereiding

Het beste resultaat wordt verkregen als u de huid 2 of 3 dagen voor de bruiningsbehandeling goed scrubt. Op de dag van de behandeling mag u geen lotion of crème gebruiken. Scheren of ontharen van de bikinilijn moet de dag voor de behandeling gedaan worden om de poriën de tijd te geven te sluiten. Ook mag u op de dag van de behandeling géén deodorant, eau de toilette en/of aftershave gebruiken omdat de huid als reactie groen kan gaan verkleuren. Zorg dat u tevens alle make-up verwijderd voordat het gezicht gebruind wordt.

Kleding

Wij adviseren u om donkere, makkelijke en los zittende kleding aan te doen na het sprayen Voor een volledige lichaamstanning kunt u het beste een zwarte slip of string dragen en als u dat wenst een zwarte bh of bikinitopje.

Douchen

Vanaf liefst 8 uur maar minimaal 5 uur na het bruinen mag u weer douchen evt kunt u een milde hydraterende douchegel gebruiken, en na het douchen raden wij u aan het lichaam in te smeren met een bodylotion .Er wordt geadviseerd een volledige vervolg behandeling te doen op dag 4, 8 en 14 en daarna naar wens om de 2 weken. Zo kunt u het hele jaar een mooie bruine teint behouden. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie

Ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Trouwen

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Zwemmen en Sauna

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Zonnen en bescherming In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden.

Contra-indicaties

De Spray-Tanning wordt NIET aanbevolen aan mensen die last hebben van een schubziekte, eczeem, snij- en schaafwonden en gedurende de eerste 3 maanden van een zwangerschap. Waarom Spray-Tanning? √ Direct een gebruinde huid √ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit √ Het is snel, spray-tanning duurt 10 minuten √ Natuurlijk resultaat

Mooie witte tanden?

Ook uw tanden kunnen stralend wit worden! Mooie Gooische witte tanden.
Veilig! Pijnloos en Effectief !

 

 

Het bleken van de tanden gebeurt door de combinatie van de tandblekende component en het contact met het licht, rechtstreeks op het tandoppervlak. De tand blekende componenten reinigen grondig het tandoppervlak en de aangetaste delen van de tand zonder evenwel het tandglazuur te beschadigen.

De positieve effecten van de behandeling kunnen na 3 tot 6 maanden wegebben. U kunt de behandeling echter zo vaak herhalen als u wilt, aangezien het 100% cosmetische product het tandglazuur absoluut niet aantast.

De methode die we bij Zonnestudio Barbara gebruiken is een combinatie van “whitening” LEDlicht en non-peroxide bleekgel (natriumperboraat). Tanden bleken met deze methode is effectief en ons non-peroxide bleekgel is 100% veilig en pijnloos in tegenstelling tot vele centra die met peroxide werken. Op deze manier realiseren wij stralend witte tanden op een eenvoudige wijze. De behandeling duurt maar een half uur (3x 10 minuten) en uw gebit wordt tinten witter. Minimale inspanning en een stralend wit resultaat!

ls bleken van de tanden met LED-verlichting efficiënt?

Deze methode levert snel efficiënte resultaten op, zeker in vergelijking met andere beschikbare methodes. Het spreekt vanzelf dat het resultaat uiteraard ook afhangt van de toestand van het gebit van de patiënt. Voor u overweegt uw tanden te laten bleken, is het belangrijk de oorzaken te kennen die aan de basis liggen van de verkleuring van het gebit. Dat kan immers aan verschillende factoren te wijten zijn. De belangrijkste leggen we hier even onder de loep: De leeftijd heeft niet alleen een impact op ons lichaam, maar ook op ons gebit en op de kleur ervan. Dat tanden met de jaren vergelen is dus ook een volkomen natuurlijk verschijnsel.

Eten en drinken verkleuren het gebit. Rode wijn, thee, koffie, chocolade… kunnen allemaal de tanden een zwarte kleur geven. Ook tabak doet ontegensprekelijk de tanden vergelen. Bij een ongeval, een breuk of een schok, kan alle schade aan de tanden ervoor zorgen dat ze zwart worden. Het gebruik van veel antibiotica op jeugdige leeftijd kan het gebit doen vergelen. Er zijn heel wat situaties waarin uw specialist u zal afraden om uw tanden te laten bleken. Dat is bijvoorbeeld het geval als er gaten zitten of onregelmatigheden zitten in uw hoektanden. ln dat geval is het niet mogelijk om de tanden gewoonweg te bleken met een gel. Tanden bleken wordt voorts ook afgeraden aan zwangere vrouwen .

Eten en drinken

We adviseren om na een behandeling de eerste 3 uur niet te eten. Je mag wel water drinken. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de eerste 24 uur na de behandeling. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in je tanden terecht.

Hoelang bliiven mijn tanden wit na een behandeling?
Je tanden blijven ca. 3 tot 6 maanden stralend wit. Dit is wel afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug.

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?
Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen, door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je je tanden wit houden door te poetsen met een goede whitening-tandpasta..

Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?
De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus zonodig worden herhaald. ln theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden zijn gekomen. Na één behandeling is namelijk het maximaal haalbare resultaat bereikt en kunnen je tanden niet meer witter worden. Het heeft dus geen zin om na een korte tijd een tweede behandeling te ondergaan, je zult dan weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling.

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?
Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid moet je denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van. Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden, alleen het een veel meer dan het ander. Bijvoorbeeld roken geeft veruit de meeste verkleuringen, daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke.

Kronen en vullingen
Een behandeling heeft alleen effect op natuurlijke tanden. Alles wat kunstmatig aan je tanden is aangebracht, zoals vullingen, kronen en facings, behouden na de behandeling dezelfde kleur.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op:
035-5832363
Kijk voor een filmpje over tanden bleken op:
www.cosmotology.nl

 

BEL  035 6832363