Spray Tanning

Wat is Spray tanning?

 

 

Spray-Tanning is de grootste doorbraak in het zonloos bruinen en geeft de mooist denkbare egale en natuurlijke bruining.

Een op DHA gebaseerde lotion wordt door een van onze medewerkers op uw huid verneveld. DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

De bruining ontwikkelt zich binnen een tijdsbestek van 4 tot 20 uur en blijft tot maximaal 8 dagen. Tussentijds kan het, als u dat wenst, op ieder moment opnieuw worden aangebracht. De tanning lotion droogt binnen 10 minuten, eventueel kunt u de huid droog föhnen. Vooral voor mensen die om verschillende redenen geen gebruik van de zonnebank of buiten zon willen maken is Spray-Tanning een geweldige oplossing.

De voorbereiding

Het beste resultaat wordt verkregen als u de huid 2 of 3 dagen voor de bruiningsbehandeling goed scrubt. Op de dag van de behandeling mag u geen lotion of crème gebruiken. Scheren of ontharen van de bikinilijn moet de dag voor de behandeling gedaan worden om de poriën de tijd te geven te sluiten. Ook mag u op de dag van de behandeling géén deodorant, eau de toilette en/of aftershave gebruiken omdat de huid als reactie groen kan gaan verkleuren. Zorg dat u tevens alle make-up verwijderd voordat het gezicht gebruind wordt.

Kleding

Wij adviseren u om donkere, makkelijke en los zittende kleding aan te doen na het sprayen Voor een volledige lichaamstanning kunt u het beste een zwarte slip of string dragen en als u dat wenst een zwarte bh of bikinitopje.

Douchen

U mag 4 uur na de behandeling weer douchen evt kunt u een milde hydraterende douchegel gebruiken, en na het douchen raden wij u aan het lichaam in te smeren met een bodylotion .Er wordt geadviseerd een volledige vervolg behandeling te doen op dag 4, 8 en 14 en daarna naar wens om de 2 weken. Zo kunt u het hele jaar een mooie bruine teint behouden. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie

Ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Trouwen

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Zwemmen en Sauna

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Zonnen en bescherming In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden.

Contra-indicaties

De Spray-Tanning wordt NIET aanbevolen aan mensen die last hebben van een schubziekte, eczeem, snij- en schaafwonden en gedurende de eerste 3 maanden van een zwangerschap. Waarom Spray-Tanning? √ Direct een gebruinde huid √ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit √ Het is snel, spray-tanning duurt 10 minuten √ Natuurlijk resultaat